woensdag 22 juli 2015

Meer Watercolor

Kliederen met water. Is dat niet super leuk? Echt wel! Maar inkleuren? Zo niet mijn ding.
Ik kan het wel hoor, heb zelfs ooit wedstrijden gewonnen met inkleuren. Maar dat was in mijn jeugd. Nu kost het me gewoon te veel tijd en handigheid heb ik er niet meer in.

Ik ben dan ook helemaal happy met de sets die SU op het moment in het assortiment heeft zitten. Verschillende laagjes die dat Watercolor gevoel prima vertaald. Ik liet je al de Watercolor Wings zien hier.
Vandaag nog zo’n prachtige set, Garden in Bloom. Meerdere laagjes die samen een mooi watercolor effect geven.

Een paar voorbeelden wat je kunt doen met deze set staan zie je hier. De voorbeelden komen uit de catalogus.

catalogus Garden in Bloom

Maar wat als je deze sets een beetje anders gebruikt dan in bovenstaande voorbeelden. Wat als je 2 technieken combineert.

Daar ben ik mee aan de slag gegaan.  Ik heb de outline van de bloemen gestempeld met Memento inkt op Watercolor Paper. Vervolgens heb ik de “vullende” bloem uit de set gestempeld met Blushing Bride inkt. Ik heb mijn waterpen gevuld met alcohol en zo mijn eigen blendabilitie zonder kleur gemaakt. Met de pen heb ik de blaadje van de bloem voorzichtig vochtig gemaakt. De inkt mengt met het alcohol en trekt daardoor wat in het papier (net als bij een blendabilitie) en krijgt een zachtere uitstraling. Ook verdwijnt het kleine beetje structuur dat in de stempelafdruk zit. Alsof je het zelf ingekleurd hebt. Daarna heb ik steeds een beetje Watermellon Wonder inkt op met de pen opgepakt. Daarmee heb ik voorzichtig accenten aangebracht op de bloemen. Zo krijg je bloemen met een mooie diepte.

IMG_3907

Voordat ik verder ging heb ik alles laten drogen. Mijn pen maak ik schoon door even over een kladpapiertje heen te vegen tot er alleen alcohol afgeeft.

Na de bloemen heb ik de blaadjes op dezelfde manier gedaan. Alleen heb ik voor de outline geen Memento inkt gebruikt maar Old Olive inkt. Voor de invulling heb ik Pear Pezzazz inkt gebruikt.
Ik heb geen extra kleur aangebracht voor diepte. Ze trekken zo niet te veel aandacht.
Het bijtje is gestempeld met Hello Honey inkt voor het kleuren van het lijfje en Memento inkt voor de outlines. Ik heb verder geen alcohol gebruikt. Ik vind dat het bijtje “zachter” maken met watercolor look niet nodig is.

Het watercolor paper heb ik met Stampin’ Dimensionals op een basis van Old Olive cardstock bevestigd.

IMG_3928

Geen opmerkingen:

Een reactie posten