zaterdag 23 augustus 2014

Hamburger box / hamburger doosje

Vandaag heb ik een hamburger doosje voor jullie. Onderaan vind je wat uitleg over hoe je dit doosje maakt en een tip die zorgt dat het doosje beter in elkaar blijft zitten. Het is mijn eerste poging om een beschrijving te maken. Misschien wil je nog meer foto’s of heb je nog meer uitleg nodig? Laat het me weten. Dan kan ik daar de volgende keer rekening mee houden :-) Al doende leer ik!

IMG_2143
IMG_2135 Allereerst haal je de snijmal met karton door de big shot machine.
Daarvoor stapel je een transparante plaat, de mal, je karton en vervolgens nog een transparante plaat. Dit pakketje draai je door de bigshot.
IMG_2140a De uitgesneden vorm vouw je op alle aangegeven lijnen.
Daar waar de hoeken van het doosje komen zie je steeds 3 lijnen die in een punt naar elkaar toe lopen.  Het is de bedoeling om deze te vouwen zoals aangegeven in de rode cirkel hiernaast.

Het is op die plek waar ik zelf een andere keuze maak. In plaats van te vouwen, knip ik eerst een van de twee buitenste lijnen in tot aan de punt. De andere buitenste lijn vouw ik. Met de middelste van de drie lijnen doe ik niets. Zie groene cirkel.

Het voordeel om het zo te doen? Je kunt alle vouwen van het doosje veel scherper maken dan wanneer je het hoekje gesloten laat. Daarnaast is het papier wat in het hoekje zit en aan elkaar gezet moet worden erg klein en er zit, eenmaal gelijmd, veel spanning op. Ik heb gemerkt dat het hoekje daardoor de neiging heeft steeds los te gaan.
IMG_2141 Als je de 8 hoekjes ingeknipt hebt en alle vouwlijnen hebt gevouwen ziet je werkje er zo uit.
Vervolgens is het een kwestie van de hoekflapjes vast lijmen.
Je doosje is klaar om te versieren. 
Voor het label gebruikte ik de decorative goodies Clear mount bundel. Een set van stempel en framelits. Deze heb ik gratis gekregen bij de aanschaf van de big shot. Wil jij ook gratis deze of een van de andere bundels van stempels met framelits ontvangen maak ook gebruik van de actie. De actie is nog geldig tot en met 31 augustus dus wacht niet te lang. Klik hier (klik) voor meer informatie over de Big Shot aanbieding.
 
Table built using Product Table Builder by The Crafty Owl - Independent Stampin' Up! Demonstrator.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten