zondag 25 mei 2014

Mijn lievelingsfoto’s van een bijzondere reis

Vandaag voor het eerst tijd om door de foto’s heen te kijken en de mooiste en de voor mij bijzonderste er uit te pikken.

Deze reis heeft veel indruk op mij gemaakt en ik worstel een beetje met waar ik moet beginnen. Het is veel en sommige dingen laten zich niet zo gemakkelijk vertellen zonder er een mega lang verhaal van te maken.

Laat ik beginnen met het schip. Het schip vertrekt vanuit Fort Lauderdale. Dit ligt ongeveer 40 km boven Miami aan de kust in de staat Florida.

Bij aankomst in Fort Lauderdale op zaterdag verblijven we de eerst nacht in een hotel vlak bij de haven.
De volgende ochtend op 4 mei hebben we eerst wat tijd om te wandelen voordat we vertrekken naar het schip. Vanaf een grote brug kunnen we de haven zien. De Allure of the Seas ligt al klaar.

Hier zie je het schip van de achterkant. Er staan simpel gezegd twee flatgebouwen op van elk 12 verdiepingen. Een aan de linkerkant en een aan de rechterkant van het schip. In het schip zijn nog eens 5 dekken zodat je op een totaal uitkomt van 17. Je kunt je voorstellen dat we onder de indruk zijn.

IMG_0851

De flats zijn op verschillende plekken met elkaar verbonden zodat je van het ene flatgebouw naar het andere kunt. Aan elke kant van de flats bevinden zich kamers met balkonnetjes. Wij hadden een kamer met balkonnetje aan de buitenkant van wat op de foto het rechter flatgebouw is. En dan een beetje aan de achterkant.

Eenmaal aan boord is het een beetje zoeken naar onze weg. Het is even wennen wat voor en achter is van het schip en op welk dek wat te beleven is. Die avond al hebben we onze eerste ontmoeting met andere demo’s die zich ook hebben gekwalificeerd voor deze reis. We zijn op deze reis met bijna 275 demo’s. De totale groep is ruim 750 man/vrouw groot. Hierin zijn aanhang, kinderen en SU personeel meegeteld.

Rond 5 uur in de avond kiezen we het ruime sop.

IMG_0866IMG_0865IMG_0868

De reis gaat naar Labadee (Haïti), Jamaica en Cozumel (Mexio). Hieronder vind je een bonte verzameling van foto’s die slecht glimpen zijn van de reis. Het zal me nog wel wat tijd kosten om daar iets zinnigs van te maken.

IMG_0953IMG_0958
Nog wat foto’s van de Allure of the Seas

IMG_0991IMG_0981

IMG_0985 sfeermomenten Smile

Ons is gevraagd om op het schip een walk-a-thon te houden. Iedereen die kan en wil wordt gevraagd op de loopbaan aan boord 10 rondjes te wandelen. Voor elk rondje (+/- 800 meter) doneert SU $ 1,50 aan een goed doel in Haiti om huizen te bouwen. Daarnaast heeft SU een bedrag beschikbaar gesteld. Het doel is om 3 huizen te kunnen bouwen met de opbrengsten. En dat hebben we gehaald.
In het totaal zijn er 6968 rondjes gelopen en is een bedrag van $ 20,452 opgehaald. Dit bedrag wordt overgemaakt naar de organisatie Mission of Hope die de huizen bouwt zijn. Naast dit bedrag zijn er ook nog 3 pallets met kleding en andere bruikbare goederen in goede handen achtergelaten op Haïti.
Wil je meer weten over Mission of Hope en de samenwerking met SU, klik dan op de link http://mohhaiti.org/stampinup

 IMG_1042IMG_1117

Vrolijke en bijzondere momenten met mijn collega’s. Je herkent er misschien best een paar van filmpjes en blogs die je volgt? Zeer onder de indruk was ik van mijn ontmoetingen met Connie Steward en Mary Fish. Maar ook de andere zijn allemaal even bijzonder!

IMG_1051IMG_1081IMG_1079BrandaRachelIMG_1231

Wij wilde wel weten wat die 2100 personeelsleden zoal doen terwijl wij ons vermaken. Achter de schermen gebeurt heel veel. En veel zie je als gast niet. Vandaar dat we een “achter de schermen” tour hebben geboekt. Dan kom je o.a. in de keuken en op de brug. En voor wie zin heeft, er is voldoende was elke dag. Ik heb bedankt, ik ga liever stempelen.

IMG_1144IMG_1201IMG_1212IMG_1180

De Nederlandse vertegenwoordiging bij elkaar. Ladies en Damir allemaal bedankt voor alle gezelligheid en bijzonder momenten. Het was een eer om jullie beter te leren kennen.

IMG_1252

Als afsluiter de vrouw die dit allemaal mogelijk heeft gemaakt. Had zij 26 jaar geleden niet de behoefte gehad stempelen naar een ander niveau te brengen, dan hadden ik hier niet gestaan.
SU-per bedankt Stampin’ Up!

IMG_1217

Ik hoop nog lang mijn hobby te mogen uitoefenen, te delen waar ik van houd en anderen te helpen met hun creativiteit en doelen … om zo een verschil te maken.

1 opmerking: