dinsdag 23 april 2013

Even afreageren

Afgelopen twee dagen heb ik vanuit mijn werk twee intensieve trainingsdagen gehad. Heel vermoeiend, maar heel leerzaam. En om even de stress van me af te laten glijden ben ik los gegaan op het heet embossen.

Hierbij stempel je de afbeelding met inkt, in mijn geval kleurloze VersaMark, en strooi je er vervolgens embossing poeder overheen. Met een heat gun verwarm je het poeder dat vervolgens smelt en vast gaat zitten op je kaart.

De inkt is vrij “plakkerig” en het duurt even voordat het droog is. Daardoor heb je tijd om het poeder aan te brengen en het poeder waait niet direct van je kaart als je het poeder gaat verwarmen.
Stampin’ Up! heeft een leuk aantal kleuren embossingpoeder. Elk van deze kleuren kun je uiteraard afzonderlijk van elkaar gebruiken. Maar ik heb er voor gekozen ze Allemaal te gebruiken op een losse manier en voordat ik ging verhitten. Het resultaat is dat de bloemen elk meerdere verschillend kleuren heeft. Dit kost relatief veel embossingpoeder omdat je het poeder wat je afschud niet echt meer kunt gebruiken. Doordat de kleuren zich bij het afschudden vermengen. Mocht je vragen hebben over mijn werkje dan hoor ik het graag.

De kaart is intussen onderweg naar een teammaatje die in de lappenmand zit.

emboskaartemboskaart_1

1 opmerking:

  1. Joh Jose wat mooi meid en wat een leuk idee en och de mix bewaren in een leeg potje en je kan er weer iets anders mee embossen nooit weg toch...

    BeantwoordenVerwijderen