vrijdag 25 januari 2013

It’s all about “the trimmer”

Hebben jullie ook zo de pest aan snijapparaten die niet doen wat je wilt. Deze dagen zijn voorbij.

Het snijapparaat (trimmer) van Stampin’ Up! is een echte aanrader.

Laat ik bij het begin beginnen. De papiersnijder is mooi stevig. Hij heeft 5 gummi dopjes aan de onderkant die zorgen dat het snijapparaat mooi stabiel staat en niet weg glijdt. Wat opvalt is het grote oppervlak van het snijapparaat. Ruim 15 cm (15,9 cm om precies te zijn) links van het mes en ook nog 3 cm rechts van het mes. Je kunt makkelijk kaarten op maat snijden of 30,5 cm (12”) papier halveren zonder extra verlengstuk (is wel aanwezig, toon ik verderop in mijn verhaal). De hoogte van het snijapparaat is ruim geschikt voor 30,5 cm (12”) papier.

DSC_0081

De doorzichtige kunststof geleider wordt op zijn plaats gehouden tijdens het snijden met een vergrendeling bovenaan het apparaat.

DSC_0083

Boven en onder je snijvlak is ruimte voor een 2e snijmes (cutting blade) of vouwmes (scoring blade).
Ik heb een vouwmes (lichtgrijs) en een snijmes (donkergrijs) in het apparaat zitten zonder dat ik last heb van een van beide. Je parkeert als het ware het mes dat je niet gebruikt.
Bij aankoop van de papiersnijder zit er zowel een snijmes als een vouwmes.

DSC_0090DSC_0091

De de lijnen op de plaat (de grid) zijn in centimeters. Maar boven en onderaan de plaat zijn de inches niet vergeten! Er is een volledige verdeling in inches (steeds met 1/8”) aanwezig!

DSC_0089

Wil je breder werken dan de basis 15,9 cm dan kun je een extra liniaal uitvouwen. Deze is stevig aan het apparaat vast gezet en vergrendeld als hij volledig uitgevouwen is. Hij klapt dus niet zo maar weer terug of blijft scheef staan waardoor je scheef gaat snijden.
Daarnaast is het verlengstuk voorzien van een voetje waardoor hij op dezelfde hoogte blijft als de rest van het apparaat.

DSC_0084DSC_0088

De onderkant van het snijapparaat is voorzien van een opbergvak. Hierin berg je snel een vouwbeen op of reserve mesjes. Alles bij de hand voor het beste resultaat.
DSC_0087

Als laatste wil ik nog melden dat alle oppervlakken zijn voorzien van een slijtvast folie. Lijnen en afmetingen blijven goed zichtbaar ook naar lang gebruik. Bij ontvangst is dit folie voorzien van een beschermlaag. Die mag er gewoon af!

DSC_0092

Enthousiast geworden?
Het snijapparaat kost € 33,95
Reserve snijmesjes (per 2) € 6,95
Reserve vouwmesjes (per 2) € 5,95

Zoek je voor nog € 13,15 aan producten uit, dan ontvang je een gratis product uit de Sale-a-bration folder
(klik op de foto en de folder opent zich. Producten staan op de 2e pagina!)

sale a bration

Geen opmerkingen:

Een reactie posten